Siirry sisältöön

Vastuullisuus

Yritystoimintamme perustana on valmistaa vastuullisia ja kestäviä Suomessa valmistettuja neuloksia ympäristöä kunnioittaen.

Tekstiilimateriaaleilla on erilaisia ympäristövaikutuksia ja niiden paremmuusjärjestystä on vaikeaa arvioida yksiselitteisesti. Olennaista tuotesuunnittelussa on löytää käyttötarkoitukseen sopiva materiaali ja tuotevalikoimastamme löytyy ekologisia vaihtoehtoja moniin eri käyttötarkoituksiin. Valmistamme neuloksia luonnonmukaisesti viljellystä ekopuuvillasta, kierrätyspuuvillasta, bambuviskoosista, lyocellista, kierrätyspolyesteristä ja bio- hajoavasta polyamidista. Luonnonkuiduista puuvillan lisäksi käytämme hamppua ja merinovillaa ja niiden sekoitteita. Merinovillastamme valtaosa on eettisesti tuotettua mulesing-vapaata merinovillaa. Lähes kaikkiin tuotteistamme on vaihdettavissa kierrätys- tai ekologisempi lanka.  Suunnittelemme mallistomme uudet tuotteet vastuullisesti ja entistä ekologisemmista materiaaleista Kysy lisää…

Käytämme sertifioitua luomupuuvillaa ja neuloksillemme on myönnetty Öko-Tex® 100 luokka II (tuotteet, joilla merkittävä ihokosketus) -tuoteturvallisuusstandardi. Poikkeuksena tähän ovat hamppu- ja Nomex-neulokset sekä niiden sekoitteet.

Valmistamme neuloksemme kokonaan Suomessa ja olemme Avainlippu-yritys. Lankamme tulevat eurooppalaisilta langantoimittajilta ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme tietoa myös niiden alkuperästä. Toimintamme täyttää suomalaisen ja eurooppalaisen lainsäädännön asettamat vaatimukset. Työskentelemme aktiivisesti pienentääksemme jättämäämme hiilijalanjälkeä ja tuotannossamme käyttämämme sähkö on eurooppalaista alkuperätakuumerkittyä ja 100 % uusiutuvaa energiaa (vesi, tuuli, aurinko, bio, geoterminen). Olemme myös viime vuosina vaihtaneet tuotantomme valaistuksen kokonaan led-valaistukseen vähentääksemme energiankäyttöämme.

Osallistumme suurella mielenkiinnolla tekstiiliteollisuuden kehittämiseen Suomessa ja olemme mukana erilaisissa projekteissa tekstiilituotannon ja uusien tuotteiden kehityksen parissa.

Valmistamalla laadukkaita neuloksia haluamme tukea tekstiili- ja muotialan kestävää kehitystä. Tavoitteenamme ei ole valmistaa kertakäyttöisiä materiaaleja, vaan neulosta, josta valmistetut tuotteet säilyvät kantajallaan kauniina käytössä vuodesta ja pesuista toiseen.

Valitsemalla Orneule Oy:n yhteistyökumppaniksesi tuet vastuullista tekstiilituotantoa ja suomalaista työtä.